Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Електромагнітна система вихрового обертального руху рідкого металу для відбивної печі

Електромагнітна система вихрового обертального руху рідкого металу для відбивної печі

Електромагнітна система вихрового обертального руху рідкого металу для відбивної печі

Керівник: Халатов А.А. (Пеньковий Тимофій - ФФ-21мн)


Робота присвячена дослідженню використання універсального дугового індуктора для створення вихрової воронки рідкого металу, яка приєднана до відбивної печі, оцінити гідромеханіку та теплообмін в такому потоці. В якості методу дослідження буде використано комп'ютерне моделювання (чисельне інтегрування) системи диференціальних рівнянь руху, енергії та електродинаміки.

В роботі досліджується можливість перемішування рідкого металу у відбивній печі шестиполюсним дуговим індуктором, а також створення вихрового потоку металу. В утворену воронку засипають подрібнені часточки металу, або легатури для покращення їх плавки, бо в звичайних відбивних печах легковажна шихта вигорає під дією верхнього нагрівача. Отримані результати показали, що використання шестиполюсного індуктора біля стінки вихрової камери тангенційно приєднаної до відбивної печі створює необхідний одноконтурний рух рідкого металу у ванні печі а також забезпечує утворення вихрового обертального руху в вихровій камері. Розподіл швидкостей в такій установці дозволяє забезпечити необхідне перемішування металу та утворення вихрової воронки.

Barbara November 14 2022 261 прочитання Друк