Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Електрофізіологічні властивості нейронів підщелепного ганглія

Електрофізіологічні властивості нейронів підщелепного ганглія. Науковий керівник к.б.н., ст. викладач каф. ПФ Пурнинь Олена Едуардівна

Електрофізіологічні властивості нейронів підщелепного ганглія.
Науковий керівник к.б.н., ст. викладач каф. ПФ Пурнинь Олена Едуардівна
Мета: дослідження електрофізіологічних властивостей нейронів підщелепного ганглія щура  in vitro з використанням методу одномікроелектродної внутрішньоклітинної реєстації потенціалів 
Підщелепний ганглій це дискретний холінергічний парасимпатичний екстракраніальний ганглій, який разом із циліарним, крилопіднебінним і вушним гангліями становить краніальний відділ автономної нервової системи.  Він відповідає за активність слинних залоз. Парасимпатичні нейрони в підщелепному ганглії щура іннервують піднижньощелепні та під’язикові слинні залози. Їх активність відіграє ключову роль у секреції слини. Наразі відомо, що при такому захворюванні як цукровий діабет, їх функціонування відхиляється від нормального. Отже, можливо, ПГ може виступати в якості моделі для дослідження залучення парасимпатичної нервової системи в патологічний процес.
Задача: з’ясувати чи відбуваються зміни в показниках функціонування нейронів підщелепного ганглія  в умовах штучної гіперглікемії.    

Очікувані результати: проведення порівняльного аналізу  електрофізіологічних властивостей  нейронів підщелепного ганглія щура при перебуванні  в нормальному фізіологічному розчині  та у розчині з підвищеним вмістом глюкози.

Barbara November 10 2022 193 прочитання Друк