Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Модельні методи дослідження автономної дисфункції серця

Модельні методи дослідження автономної дисфункції серця Науковий керівник к.б.н. , ст. викладач каф. ПФ Пурнинь Олена Едуардівна

Модельні методи дослідження автономної дисфункції серця
Науковий керівник к.б.н. , ст. викладач каф. ПФ Пурнинь Олена Едуардівна
Мета:  описати експементальні моделі,  які можна використовувати для вивчення серцево-судинних захворювань людини, що є наслідком дисбалансу роботи автономної нервової системи, включаючи діабетичну нейропатію. 
    Автономна нервова система контролює роботу серця.  Активація симпатичної нервової системи і пригнічення парасимпатичної є проявами клінічного синдрому серцевої недостатності. Такі ускладнення цукрового діабету, як нефропатія, ретинопатія та нейропатія, збільшують серцево-судинну захворюваність. Діабетична серцева вегетативна нейропатія є одним із найпоширеніших ускладнень діабету, а серцево-судинні захворювання людини є основною причиною смертності. Саме тому є потреба в наукових дослідженнях  для виявлення та випробування нових профілактичних і лікувальних методів, усі з яких вимагають експериментальних моделей, які повторюють захворювання людини.  Тваринні моделі дають важливу патофізіологічну інформацію про механізми захворювання, особливо на рівні органів і систем. Існує багато встановлених експериментальних моделей, які можна використовувати для вивчення інтракардіальної нервової системи.

Передбачається охарактеризувати  різні типи тваринних моделей починаючи з вищих ссавців і закінчуючи моделями на холоднокровних тваринах, а також моделями в культурі клітин.

Задача:  Дослідити на основі літературних джерел поточний стан серцево-судинних досліджень з використанням тваринних моделей.
Очікувані результати   нададуть можливість планувати дослідження певних  патологічних станів з використанням найбільш оптимальної моделі, розробленої для конкретної задачі.

Barbara November 10 2022 201 прочитання Друк