Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Багатопараметрична дифрактометрія неоднорідно розподілених макродеформацій та мікродефектів у монокристалічних системах

Багатопараметрична дифрактометрія неоднорідно розподілених макродеформацій та мікродефектів у монокристалічних системах. Науковий керівник: Катасонов А.А.

Багатопараметрична дифрактометрія неоднорідно розподілених макродеформацій та мікродефектів у монокристалічних системах.
Науковий керівник: Катасонов А.А.
Однією з необхідних умов для створення функціональних матеріалів з новим 
необхідними для практичних застосувань властивостями є наявність відповідної діагностичної бази контролю структурних характеристик. Важливу роль у вирішенні цієї задачі відіграють рентґенівські дифрактометричні методи.
Рентґенодифракційні методи досліджень мають цілу низку важливих з точки зору практики переваг. Вони є неруйнівними і одночасно високоінформативними та дозволяють виявляти надзвичайно малі деформації та дефекти невеликих розмірів і концентрацій. При цьому для збільшення експресності діагностики доцільним є вимірювання певних інтеґральних
параметрів. 
В роботі планується побудова моделі для опису деформаційних залежностей повної інтеґральної інтенсивності динамічної дифракції в монокристалах з мікродефектами декількох типів.

Barbara November 10 2022 223 прочитання Друк