Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Дослідження електронної будови та структурних перетворень в сплаві NiAl методами DFT 

Дослідження електронної будови та структурних перетворень в сплаві NiAl методами DFT  Науковий керівник Бех С.В.

Дослідження електронної будови та структурних перетворень в сплаві NiAl методами DFT 
Науковий керівник Бех С.В. (Недождій Олексій - ФФ-93)
Анотація: структурні перетворення кристалічної гратки є причиною фазових переходів в твердих тілах. В свою чергу фазові переходи є основою теорії яка пояснює таке явище як ефект пам'яті форми. 
Сплави NiAl вже давно привертають увагу дослідників як такі що можуть проявляти ефект пам'яті форми. Для отримання контрольованих властивостей має сенс використовувати сплави NiAl з домішками інших металів. Для отримання розуміння загальних властивостей впливу домішок на існування різних фаз сплаву та можливість існування структурних переходів є доцільним дослідити сплави NiAl за різних концентрацій Ni як квазіневпорядкованої системи та порівняти властивості для впорядкованого стану. Дослідження сплавів NiAl пропонується провести за допомогою комп'ютерного моделювання з використанням методів DFT. Квазівпорядкований сплав можливо моделювати заданням SQS суперкомірки.
Пропонується дослідити вплив зв'язків різного типу Ni-Ni, Ni-Al, Al-Al з різним оточенням на загальну енергію системи при наявності деформації. Це може допомогти передбачати вплив домішок інших металів.

Barbara November 10 2022 217 прочитання Друк