Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Синтез та дослідження фізико-біологічних властивостей металовмісних нанокомпозитів на основі поліетиленгліколя та частинок срібла

Синтез та дослідження фізико-біологічних властивостей металовмісних нанокомпозитів на основі поліетиленгліколя та частинок срібла. Науковий керівник: Долгошей В.Б.

Синтез та дослідження фізико-біологічних властивостей металовмісних нанокомпозитів на основі поліетиленгліколя та частинок срібла.
Науковий керівник: Долгошей В.Б.
В останні два десятиліття стрімко зростає інтерес до синтезу та вивчення структурної організації і властивостей полімерних нанокомпозитів, зокрема наповнених нанорозмірними частинками металів або їх оксидів, що відкриває широкі можливості для їх використання у таких високотехнологічних областях, як біомедицина, каталіз, оптика, мікроелектроніка та ін. 
Одним з основних завдань при синтезі металовмісних нанокомпозитів є вивчення закономірностей процесу формування наночастинок металів, вирішення проблеми їх стабілізації та рівномірного розподілу в полімерній матриці.
Наночастинки срібла мають цінні оптичні властивості, високу каталітичну і особливо антимікробну активність. Тому полімери, наповнені частинками срібла, є дуже необхідним ранозагоювальним матеріалом. При наповненні їх сріблом та подальшим зшиванням утворюється слабо зшита полімерна матриця – гель, яка набуває нових надзвичайно цінних властивостей і має потенційне застосування в мікроелектроніці, оптиці, біодіагностиці, каталізі, оптоелектроніці, нанофотоніці, а також як ефективні антибактеріальні та противірусні препарати у медицині, фармакології, біохімії.
Таким чином, вивчення закономірностей синтезу срібловмісних нанокомпозитів на основі поліетиленгліколю та їх властивостей є важливим і актуальним завданням, вирішення якого дасть змогу встановити особливості регулювання розміру наночастинок металів, а також встановити зв’язок між структурою, морфологією і властивостями нанокомпозитів та їх біологічну дію на людину.

Barbara November 10 2022 217 прочитання Друк