Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Японські вчені вважають, що кішки розуміють фізику

Японські вчені вважають, що кішки розуміють фізику

Виявляється кішки розуміють певні фізичні закони

Японські вчені, що вивчали котів, виявили, що схоже вони використовують слух для того щоб визначити існування тіл які вони не бачать.

Також вони розуміють причинно-наслідковий зв'язок, що означає, що вони знають про те що дія призводить до зворотної дії.

Звісно це не означає, що навіть найрозумніші коти, можуть мати кращу оцінку за тебе.

Університет Кіото надрукував їх результати у науковому журналі Пізнання тварин (Animal cognition ) .

Було записано на відео реакцію 30 кішок на те як дослідник тряс пластиковий контейнер. Інколи у контейнері щось було, а інколи ні.

Результати навели на думку, що коли контейнер гуркотів кішки вважали що там щось є.

Дослідники стверджують, що вони це визначили через те що кішки дивились на контейнер довше ніж в тому випадку коли вважали його пустим.

Також вони дивились довше на контейнери що не гуркотіли в яких їм показували предмет всередині та навпаки, так наче вони були здивовані.

Сахо Такагі який очолював дослідження стверджує: "Кішки використовують причинно-логічне розуміння шуму або звуків для того щоб передбачити появу об'єктів які вони не бачать". Як вважають вчені коти розвинули цю здібність, щоби знаходити здобич яку вони не бачать.

Цитуючи журнал Пізнання тварин: "необхідне подальше дослідження для того щоби визначити, що кішки бачать у власному уявному погляді коли вони аналізують шум". Також вони зазначили - поки що не зрозуміло чи можуть вони визначити розмір предмету, або скільки їх є.

За матеріалами BBC