Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Науковий семінар "Нові 2-вимірні кристали: незвичайні властивості, надпровідність та зв’язок із океанічними екваторіальними хвилями"

Науковий семінар "Нові 2-вимірні кристали: незвичайні властивості, надпровідність та зв’язок із океанічними екваторіальними хвилями"

Шановні студенти, аспіранти та викладачі кафедри Приладної фізики, 9-го грудня 2021 року о 16:00 аспірант кафедри прикладної фізики Орєхов Дмитро запрошує взяти участь у науковому семінарі за темою "Нові 2-вимірні кристали: незвичайні властивості, надпровідність та зв’язок із океанічними екваторіальними хвилями".

Семінар є частиною регулярного наукового семінару кафедри прикладної фізики КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Анотація семінару: В доповіді будуть обговорюватися експериментальні та теоретичні результати останніх років стосовно пошуків нових кристалів та вивчення їх властивостей. Основну увагу буде приділено дайс, Ліб та кагоме граткам, які містять псевдоспін-1 ферміони із плоскою зоною в спектрі. Експерименти свідчать, що в таких матеріалах досить легко отримати надпровідність. Крім того, вони демонструють незвичайні фізичні властивості, такі як наявність локалізації навіть за відсутності безладу в системі. Також буде розглянуто зв’язок Ліб гратки із океанічними екваторіальними хвилями. Незважаючи на різницю в масштабах, в двох моделях відбуваються схожі явища с точки зору топології. Тому виникнення крайових станів в стрічках із Ліб гратки та виникнення екваторіальних хвиль Кельвіна, Янаі та Россбі є наслідками аналогічних властивостей систем.

Час проведення семінару 16:00.

Семінар буде проводитись онлайн на платформі zoom.us.

Для отримання посилання необхідно зареєструватися заповнивши гугл-форму.
На вказану у google-формі пошту буде надіслано посилання на конференцію.

Також ви можете зазделегіть поставити питання доповідачу заповнити гугл-форму

Досвід останнього семінару показав необхідність поліпшити організацію проведення семінару, тому було вирішено не розміщувати одразу посилання на конференцію, а проводити попередню реєстрацію. Просимо вибачення за можливі незручності та в разі появи проблем звертайтесь до технічного організатора ст. викладача кафедри ПФ Беха Станіслава.

На нашому youtube каналі буде розміщено запис семінару.