Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

25.11.21 Науковий семінар "Захоплююча фізика рідкоземельних боридів"

25.11.21 Науковий семінар "Захоплююча фізика рідкоземельних боридів"

Шановні студенти, аспіранти та викладачі кафедри Приладної фізики, 25-го листопада 2021 року о 16:00 професор Дрезденського технічного університету, доктор природничих наук Іносов Дмитро запрошує взяти участь у науковому семінарі за темою "Захоплююча фізика рідкоземельних боридів".

Семінар є частиною регулярного наукового семінару кафедри прикладної фізики КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Анотація семінару: Бориди металів – це різноманітне сімейство кристалічних сполук, починаючи від шаруватих квазідвовимірних металів до кубічних ізоляторів Кондо. Вони являють собою плідний майданчик для вивчення магнетизму, надпровідності, поведінки важких ферміонів і фаз прихованого порядку. Ці матеріали знаходять застосування як випромінювачі електронів, термоелектрики та рентгенівські монохроматори. Рідкоземельні бориди також викликають інтерес з точки зору фундаментальної фізики завдяки своїм особливим низькотемпературним властивостям, які вивчаються більше 50 років і досі залишаються актуальною темою у фізиці конденсованої речовини. У цій лекції я наведу деякі приклади фундаментальних фізичних проблем, що виникають у цьому сімействі сполук. Сюди входять широко обговорюваний топологічний стан ізолятора Кондо в SmB6, незвичайна анізотропія поля в магнітних фазових діаграмах гекса- і додекаборидів, а також прагнення зрозуміти багатополярний порядок в CeB6, також відомий як «прихований порядок», а також його спектр збудженнь. На прикладах наших власних досліджень, проведених за останні 10 років, я продемонструю, як нейтронна спектроскопія може пролити світло на деякі з цих захоплюючих фізичних проблем.

Мова семінару - англійська (Seminar announcement in English)

Семінар буде проходити онлайн на платформі zoom.

Посилання на zoom конференцію: https://tu-dresden.zoom.us/j/88544306583?pwd=UEhoaGdhNUIvZERyWXhJVERlTWVTUT09

Якщо ви плануєте брати участь в семінарі або хочите зазделегіть поставити питання доповідачу, ви можете заповнити гугл-форму (це також полегшить адміністрування самого семінару).