Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Зустріч членів міжнародної наукової ради "Використання синергії в науці"

Зустріч членів міжнародної наукової ради "Використання синергії в науці"The 2023 Mid-term meeting of International Science Council (ISC) Members: «Capitalizing on Synergies in Science» 9-12 травня 2023 в Парижі, Франція відбулася зустріч членів міжнародної наукової ради: "Використання синергії в науці"
Основне завдання зустрічі полягало у визначенні найбільш критичних аспектів, що стоять перед людством на даному етапі та визначенні ролі науки у розробці ефективних рішень в умовах глобальних змін у суспільстві.
У роботі зустрічі взяли участь близько 300 делегатів із 80 країн, які представляли Національні академії наук, університети, наукові ради та асоціації.
Україну представляв за дорученням ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайла Захаровича Згуровського та Президента НАН України Анатолія Глібовича Загороднього професор кафедри прикладної фізики НН ФТІ, Академік Національної академії наук Халатов Артем Артемович.
Головні питання, розглянуті на зустрічі: свобода науки і відповідальність (чесність) вчених, зміна парадигми у підготовці наукових кадрів, наукова дипломатія в кризових умовах, важлива роль міждисциплінарних досліджень, націоналізм і геополітичні реалії, що зростає, економічна нестабільність у світі, озброєні агресії та деякі інші питання.



image001.jpg (100 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>

image003.jpg (116 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>