Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Шумові характеристики мікросвітлодіодів. Взаємна кореляція флуктуацій струму та інтенсивності СД

Наукові керівники: Іванова Віта, Монастирський Геннадій (у співпраці з Технологічним Університетом м. Хемніц) Завдання: Експериментальне дослідження кореляції оптичних та електричних шумів СД.

Наукові керівники: Іванова Віта, Монастирський Геннадій (у співпраці з Технологічним Університетом м. Хемніц)

Завдання: Експериментальне дослідження кореляції оптичних та електричних шумів СД.

Обґрунтування: Вивчення шумів СД є актуальною задачею з огляду на а) – використання СД в задачах, що потребують задіяння всього динамічного діапазону інтенсивності СД; б) – рівень шумів є надзвичайно чутливим до технологічних особливостей їх виготовлення і тому є гарним індикатором якості СД. Внесок в шуми сигналу низькошумового детектора випромінювання, яким вимірюється світловий потік від СД, можуть давати власні шуми фотодетектора, флуктуації інтенсивності випромінювання, зумовлені флуктуаціями струму через світлодіод, а також флуктуації інтенсивності випромінювання, зумовлені власне процесами випромінювання. Саме останні і являють безпосередній інтерес і для того, щоб їх виокремити необхідно визначити взаємні кореляційні функції. В роботі на основі експериментальних досліджень сигналу низькошумового детектора випромінювання будуть проаналізовані взаємні кореляційні функції та взаємні спектри оптичних та електричних шумів світлодіодів.

Задачі дослідження:

  • Адаптація та запуск джерела живлення СД
  • Програмування мікроконтролера управління джерелом, АЦП
  • Розробка і виготовлення (адаптація) блоку керування струмом СД
  • Проведення експерименту

Необхідне устаткування

  • Джерело живлення та контролер СД
  • Блок керування струмом СД
  • Блок вимірів струму на базі давача струму та контролерів Arduino або STM32
  • Фотодатчик PDAPC2

Перспективність роботи:

Міжнародна діяльність кафедри: запрошені лекції на науковому семінарі кафедри, наукова співпраця та академічна мобільність студентів та викладачів, (Erasmus K1, Erasmus K2), розвиток спільних бакалаврських і магістерських програм

stasbeh February 27 2023 270 прочитання Друк