Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Використання циклу Майсоценко в нових енергетичних технологіях

Використання циклу Майсоценко в нових енергетичних технологіях

Використання циклу Майсоценко в нових енергетичних технологіях

Керівник: Халатов А.А. (Бухонок Злата - ФФ-11мн)


Мета роботи: дослідження двох напрямків використання циклу Майсоценко в нових енергетичних технологіях.

  1. Охолодження сонячної панелі (її зворотної сторони) за допомогою атмосферного повітря, охолоджуємого в теплообмінному апараті по циклу Майсоценко. Використання М-циклу дозволяє генерувати холодне повітря - охолоджувач без компресору та фріону, що дозволяє значно знизити витрати енергії на виробництво одиниці холоду. 
  2. Другий напрямок пов'язаний з охолодженням лопаток газових турбін. У роботі буде  виконаний аналіз системи охолодження стисненого повітря, що подається від компресору, для охолодження лопатки, що обертається. Стиснене гаряче повітря охолоджується в традиційному теплообміннику холодним повітрям, що виробляється в теплообмінному апараті по М-циклу. У роботі буде виконаний термодинамічний аналіз такої системи охолодження і визначена доцільність її практичного використання. На основі дослідження передбачається подача патенту на передбачуваний винахід.

Barbara November 14 2022 275 прочитання Друк