Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

День відкритих дверей

День відкритих дверейВ суботу 03.06.2023р. під час дня відкритих дверей НН ФТІ відбулося яскраве шоу за участю студентів і викладачів кафедри прикладної фізики, які ознайомили школярів із спеціальністю 105 "Прикладна фізика та наноматеріали", розповіли про роботу кафедри, відвідали наукові лабораторії Механіки та Оптики.

Завідувач кафедрою Геннадій Монастирський розповів про наукову роботу здобувачів освіти, можливості їх працевлаштування, академічну мобільність, організацію наукового семінару для студентів кафедри із запрошенням провідних науковців зарубіжних ЗВО, відомих випускників кафедри тощо.

Абітурієнти мали можливість ближче познайомитися з викладачами та студентами спеціальності 105, лабораторіями, знайшли відповіді на всі питання щодо вступу і навіть встигли самостійно поекспериментувати. 

Фантастичні ефекти і демонстрації наочно показали абітурієнтам що таке прикладна фізика, яке місце вона посідає в нашому житті і як створюються новітні технології. 

Школяри та їх батькі із зацікавленістю спостерігали як студенти яскраво презентували присутнім свої наробки (наукові проєкти)

openday2.jpg (89 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Ситник Ілля (студент 4-го курсу гр ФФ-93) зацікавив учасників розповіддю про унікальні властивості гідрогелевих нанокомпозитів.

openday3.jpg (81 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Пеньковий Тимофій (студент 1-го курсу магістратури ФФ-21мн) за допомогою відповідного програмного забезпечення продемонстрував можливості комп'ютерного моделювання в дослідженні фізичних явищ та їх потенційного застосування.


openday4.jpg (95 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Жидков Олександр (студент 1-го курсу магістратури ФФ-21мн) показав як матеріал з пам'ятю форми може примусити працювати двигун Стірлінга від горнятка з кавою.

openday12-1.jpg (59 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Красильнікова Аня (студентка 2-го курсу гр ФФ-11) продемонструвала фантастичний експеримент з левітуючим двигуном що працює від світла.

openday11.jpg (93 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Експресивний показ гіроскопичних явищ, проведений доцентом кафедри Долгошеєм Володимиром Борисовичем  не залишив нікого байдужим - ані абітурієнтів ані їх батьків.

openday5.jpg (100 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Студенти 2 курсу проілюстрували присутнім як за допомогою лазера можна побачити піксельну структуру смартфона.

openday8.jpg (75 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
Окрім того викладачі та студенти показали як фізика може зробити видимим невидиме: школяри наочно побачили теплові, акустичні та магнітні поля.
 

openday20.jpg (102 K<img class='smiley' style='width:20px;height:20px;' src='../../images/smiley/cool.svg' alt='Cool'>
На останок зустрічі відбулося жвава дискусія батьків абітурієнтів із викладачами та студентами кафедри ПФ.

Більше фото в фотогалереії
Відео чекайте на нашому youtube-каналі