Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Зустріч зі стейкхолдерами з інституту фізіології ім. О.О. Богомольця

Зустріч зі стейкхолдерами з інституту фізіології ім. О.О. Богомольця

22-го вересня 2022 року на кафедрі прикладної фізики відбулась зустріч-дискусія з представником стейкхолдерів – директором Інституту фізіології ім. О.О.Богомольця Веселовським Миколою Сергійовичем.

У зустрічі взяли участь зав. кафедри Монастирський Г.Є., викладачі та співробітники кафедри Іванова В.В., Пінчевська Н.О., Гордійко Н.О.

Повномасштабна агресія рф проти України висунула нові виклики і загострила старі проблемні питання в освіті. Тому було зазначено, що не очікування кінця війни, а тільки активна робота з пошуком нових форм взаємодії кафедри з роботодавцями і професіоналами в галузі прикладної фізики, зокрема, в області фізики живих систем, можуть зберегти і розвинути наш науковий потенціал.

Веселовський М.С. відмітив високий рівень підготовки студентів кафедри як в опануванні фундаментальних дисциплін, так і фахових, і зокрема, фахівців, спроможних працювати на передньому краї науки.

Відбулася дискусія щодо оновлення та оптимізації освітньої програми, розглянуто пропозиції з її удосконалення, задіяння наукового потенціалу і здобутків науковців інституту в освітньому процесів в напрямку розробки комп'ютерів не фон-нейманівської архітектури. В ході дискусії дійшли рішення починати ознайомлення з основами наук в галузі фізіології та нейрофізіології, як вибіркових, вже з найперших семестрів. Також Веселовським М.С. було запропоновано розширити вільний доступ зацікавлених студентів до практичної роботи на базі Інституту фізіології ім. О. Богомольця НАН України, залучати спеціалістів з унікальним науковим досвідом до освітнього процесу.

Розмова була плідною, допомогла знайти нові ефективні рішення для покращення якості освітнього процесу як на рівні бакалаврату, так і магістратури. Маємо на меті продовження обговорення освітньої програми рівня PhD.