Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Науковий семінар "Паливна комірка – ключова технологія водневої енергетики"

Науковий семінар "Паливна комірка – ключова технологія водневої енергетики"

Шановні студенти, аспіранти та викладачі кафедри Приладної фізики, 24-го лютого 2022 року о 16:10, кандидат технічних наук, старший дослідник, завідувач Лабораторії керамічних паливних комірок в Інституті проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича НАН України Єгор Бродніковський запрошує вас взяти участь у науковому семінарі за темою "Паливна комірка – ключова технологія водневої енергетики".

Семінар є частиною регулярного наукового семінару кафедри прикладної фізики КПІ ім. Ігоря Сікорського. Тематика семінару буде стосуватись напрямку наукової діяльності викладачів кафедри прикладної фізики, який ще не був висвітлений на нашому науковому семінарі - це дослідження в галузі новітніх джерел енергії та енергетичних систем.

Анотація семінару: Паливна комірка (ПК, Fuel Cell) є електрохімічним пристроєм, який прямо (без проміжних перетворень енергії) перетворює хімічну енергію палива та окисника в електричну і теплову енергії та може працювати реверсно, а саме як електролізер, виробляючи водень та кисень. ПК є ключовою технологією водневої енергетики завдяки можливості високоефективно працювати як для виробництва водню з надлишків отриманої електричної енергії засобами відновлюваної енергетики (сонячна та вітрова енергетика), так і для отримання електричної енергії та тепла з водню та інших видів палив за потреби споживача. На сьогодні паливно-комірчані технології вже досягли певного розвитку і, зокрема, в 2020 році в усьому світі було збудовано декілька сотень комплексів комбінованого виготовлення електроенергії та тепла, так звані сombined heat and power (CHP) системи, із загальною потужністю 324 МВт (https://fuelcellindustryreview.com/).
На цій зустрічі Ви дізнаєтесь тенденції розвитку водневої енергетики, принцип роботи паливної комірки та її типи. Отримаєте інформацію щодо перших кроків комерціалізації паливно-комірчаних технологій в світі та про певний потенціал і здобутки в Україні.

Час проведення семінару 16:10

Семінар буде проводитись онлайн на платформі zoom.us.
Для отримання посилання необхідно зареєструватися заповнивши гугл-форму (якщо ви вже реєструвались на попередній семінар, посилання буде надіслано автоматично).
На вказану у google-формі пошту буде надіслано посилання на конференцію.
Також ви можете зазделегіть поставити питання доповідачу заповнити гугл-форму.

Досвід попередніх семінару показав необхідність поліпшити організацію проведення семінару, тому було вирішено не розміщувати одразу посилання на конференцію, а проводити попередню реєстрацію. Просимо вибачення за можливі незручності та в разі появи проблем звертайтесь до технічного організатора ст. викладача кафедри ПФ Беха Станіслава.

На нашому youtube каналі буде розміщено запис семінару.