Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Зустріч зі стейкхолдерами в Інституті металофізики

Зустріч зі стейкхолдерами в Інституті металофізики

12-го жовтня 2021 року співробітники кафедри прикладної фізики в.о. зав. кафедри Геннадій Монастирський та старший викладач Станіслав Бех взяли участь в робочій зустрічі із співробітниками Інституту металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України.

Під час зустрічі старший науковий співробітник Відділу фізики міцності та пластичності негомогенних металевих матеріалів  Андрій Тимошевський розповів про можливості потужних обчислювальних пакетів VASP (The Vienna Ab initio Simulation Package: atomic scale materials modelling from first principles), QUANTUMESPRESSO, SIESTA для рішення актуальних проблем сучасного матеріалознавства, таких як розробка і передбачення унікальних властивостей таких систем і матеріалів як карбіни (carbyne – одновимірний ланцюг вуглецевих атомів), модифікований-графен (M-graphene), матеріали для спінтроніки, інтелегентні матеріали (smart materials).

Обговорювались напрямки співпраці в науково-дослідній діяльності, так і в навчальному процесі, зокрема підготовки спеціалістів (бакалаврів, магістрів, PhD) та удосконалення освітніх компонентів, пов'язаними із квантово-механічними обчисленнями.


На фото: Старший науковий співробітник "Відділу фізики міцності та пластичності негомогенних металевих матеріалів" Андрій Тимошевський та Станіслав Бех біля обчислювального кластеру