Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

ОЛЕКСАНДР ТЕРЕНТІЙОВИЧ БОГОРОШ - Шануємо, памятаємо

ОЛЕКСАНДР ТЕРЕНТІЙОВИЧ БОГОРОШ - Шануємо, памятаємо

ОЛЕКСАНДР ТЕРЕНТІЙОВИЧ БОГОРОШ

Богорош Олександр Терентійович

4 травня 2017 року пішов з життя Олександр Терентійович Богорош, професор кафедри прикладної фізики Фізико-технічного інституту.

Олександр Терентійович Богорош – автор понад 660 наукових і методичних праць, зокрема, 12 монографій, 7 підручників, 21 навчального посібника, 57 патентів, а також фундаментального дослідження – українсько-російсько-англійського тлумачного словника з прикладної фізики.

Олександр Терентійович Богорош — український науковець, фахівець у галузі фізики твердого тіла, хімії, фізико-хімічної механіки, тепло- і масообміну, викладач-дослідник НТУУ «КПІ». Член спеціалізованих вчених рад Інституту фізики напівпровідників НАН України, Центру досліджень наукового потенціалу та історії науки України ім. Г.М. Доброва НАН України та Національного технічного університету України «КПІ ім. І.Сікорського».

За свого творчого життя Богорош О.Т. впроваджував особисті винаходи на суднах та берегових об’єктах різних країн (Росії, Японії, Китаю, Сінгапуру, Італії, Польщі і Угорщини); на запрошення читав лекції у сфері особистих досліджень в університетах Харбіну і Муданьдзяну (Китай), Вінченце (Італія), Лодзі і Варшави (Польща) та Оксфорду (Великобританія), у Далекосхідному політехнічному інституті (Владивосток) і Московському інституті тонкої хімічної технології; працював у Міністерстві освіти і науки України, де опікувався питаннями міжнародного науково-технічного співробітництва з країнами СНД і Балтії. З 2007 р. Богорош О.Т. – професор кафедри прикладної фізики Фізико-технічного інституту НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського», де започаткував ряд нових курсів.

Олександр Терентійович був дуже чуйною та уважною до оточуючих людиною, до нього завжди можна було звернутися за порадою, підтримкою та допомогою. Ми, його колеги, постійно спостерігали, якою великою турботою та любов’ю він огортав свою родину.

Світла пам'ять про Олександра Терентійовича Богороша надовго залишиться в серцях тих, хто його знав.

Ректорат, колеги, друзі