Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Відбувся науковий семінар на тему "Нейронні моделі порівняння біологічних та штучних систем"

Відбувся науковий семінар на тему "Нейронні моделі порівняння біологічних та штучних систем"

Заключний семінар з серії фізики нейрофізіологічних систем кафедри прикладної фізики у весняному семестрі на тему: «Нейронні моделі: порівняння біологічних та штучних систем», який відбувся 22 травня 2024р.

У семінарі прийняли участь студенти, аспіранти та викладачі НН ФТІ, а також науковці з інших інститутів і школяри та ліцеїсти політехнічного ліцею.
У ході семінару було розглянуто відмінності між роботою природних нейронних мереж (нейронів головного мозгу ссавців) і штучних мереж, таких популярних chаt gpt gemini, особливості синаптичної передачі, роботи окремих нейронів, їх функціонування, розвиток, модифікування, способів кодування та передачі інформації між нейронами. Окрему увагу приділено спільним для штучних і природних нейромереж особливостям, а також тим  особливостям функціонування природних, які ще не використовуються в штучних нейромережах.


Представлена для обговореня тема виявилася доволі цікавою, й після закінчення докладу викликала інтенсивну дискусію.
Учасники зазаначають, що здобули корисні знання під час заходу.
Фото (скріншоти) з наукового семінару в альбомі