Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

02.06.23 Науковий семінар "Індукування сегнетоелектрики в сполуках IV-VI за допомогою легуванням германієм"

02.06.23 Науковий семінар "Індукування сегнетоелектрики в сполуках IV-VI за допомогою легуванням германієм"

Шановні студенти, аспіранти та викладачі кафедри Приладної фізики, 02-го червня 2023 року о 16:10 аспірант (група професора Шпрингольця) Інституту фізики напівпровідників та фізики твердого тіла у Університеті Йохана Кеплера в місті Лінц Австрія, випускниця кафедри ПФ Закусило Тетяна запрошує взяти участь у науковому семінарі за темою "Індукування сегнетоелектрики в сполуках IV-VI за допомогою легуванням германієм".

Семінар є частиною регулярного наукового семінару кафедри прикладної фізики КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Мова семінару: англійська (анонс семінару та анотація на англійській).

Анотація семінару: Сегнетоелектрики — це матеріали, які мають спонтанну поляризацію здатну до перемикання внаслідок спонтанного порушення симетрії кристалічної решітки від центросиметричної до нецентросиметричної тетрагональної, ромбоедричної  або орторомбічної  структури, що відбувається при критичній температурі, відомій як температура Кюрі. Сегнетоелектрики існують також у сполуках IV-VI завдяки їх багатому поліморфізму, обумовленому різною природою хімічних зв'язків.  Зокрема, α-GeTe є видатним представником так званих сегнетоелектричних напівпровідників типу Рашба (FERS), які є особливо привабливими для спінових електронних пристроїв.
Виходячи з того факту, що α-GeTe є сильним сегнетоелектричним матеріалом типу Рашба з високою температурою Кюрі 720 К і спотвореною ромбоедричною структурою з дуже великим зміщенням катіонної/іонної підгратки, сегнетоелектричні властивості можуть бути індуковані в параелектричних напівпровідниках IV-VI групи легуванням германієм.
Така сегнетоелектрична поведінка становить особливий інтерес для розробки сегнетоелектричних топологічних кристалічних ізоляторів на основі сполук IV-VI.

Час проведення семінару 16:10

Семінар буде проводитись онлайн на платформі zoom.us.

Для отримання посилання необхідно зареєструватися заповнивши гугл-форму (якщо ви вже реєструвались на попередній семінар, посилання буде надіслано автоматично).
На вказану у google-формі пошту буде надіслано посилання на конференцію.
Також ви можете зазделегіть поставити питання доповідачу заповнити гугл-форму.

Досвід попередніх семінарів показав необхідність поліпшити організацію проведення семінару, тому було вирішено не розміщувати одразу посилання на конференцію, а проводити попередню реєстрацію. Просимо вибачення за можливі незручності та в разі появи проблем звертайтесь до технічного організатора ст. викладача кафедри ПФ Беха Станіслава.

На нашому youtube каналі буде розміщено відео-запис семінару.