Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

31.03.23 Науковий семінар "Проблеми і тенденції розвитку сучасної наноелектроніки"

31.03.23 Науковий семінар "Проблеми і тенденції розвитку сучасної наноелектроніки"

Шановні студенти, аспіранти та викладачі кафедри Приладної фізики, 31-го березня 2023 року о 16:10, к.ф.-м.н., доцент кафедри прикладної фізики НН ФТІ Гільчук Андрій Володимирович запрошує вас взяти участь у науковому семінарі за темою "Проблеми і тенденції розвитку сучасної наноелектроніки".

Семінар є частиною регулярного наукового семінару кафедри прикладної фізики КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Анотація семінару

На семінарі буде представлено:

  • Огляд будови і принципів роботи сучасних електронних пристроїв, таких як польовий транзистор з вертикальним затвором (FinFET), фундаментальні та інженерні проблеми їх подальшого масштабування і напрямки їх еволюції.
  • Електричні, теплові і механічні явища, що виникають в наноелектронних пристроях; проблеми їх надійності, зокрема явище електроміграції та деградації каналу транзистора і як з ними боротись.
  • Огляд нових матеріалів таких як high-k і low-k діелектриків, напівпровідників з високою рухливістю носіїв заряду.
  • Методи вимірювання температури наноелектронних пристроїв.
  • Майбутнє закону Мура.

Спробуємо розібратись: що означає 7, 5, 3 … нм в сучасних технологічних процесах, чому чим менший транзистор тим він гарячіший, куди втрачається потужність, як покращити швидкодію та багато іншого.

Час проведення семінару 16:10

Семінар буде проводитись онлайн на платформі zoom.us.

Для отримання посилання необхідно зареєструватися заповнивши гугл-форму (якщо ви вже реєструвались на попередній семінар, посилання буде надіслано автоматично).
На вказану у google-формі пошту буде надіслано посилання на конференцію.
Також ви можете зазделегіть поставити питання доповідачу заповнити гугл-форму.

Досвід попередніх семінару показав необхідність поліпшити організацію проведення семінару, тому було вирішено не розміщувати одразу посилання на конференцію, а проводити попередню реєстрацію. Просимо вибачення за можливі незручності та в разі появи проблем звертайтесь до технічного організатора ст. викладача кафедри ПФ Беха Станіслава.

На нашому youtube каналі розміщено відео-запис семінару.