Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

10.03.23 Науковий семінар "Наноплазмоніка і її практичне використання в сенсориці та біомедицині"

10.03.23 Науковий семінар "Наноплазмоніка і її практичне використання в сенсориці та біомедицині"

Шановні студенти, аспіранти та викладачі кафедри Приладної фізики, 10-го березня 2023 року о 16:10, к.ф.-м.н., асистент кафедри прикладної фізики НН ФТІ Демідов Петро запрошує вас взяти участь у науковому семінарі за темою "Наноплазмоніка і її практичне використання в сенсориці та біомедицині".

Семінар є частиною регулярного наукового семінару кафедри прикладної фізики КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Анотація семінару:  На семінарі буде представлено огляд явища локалізованого поверхневого плазмонного резонансу (ЛППР) у металевих наночастинках та його практичне використання в сенсориці та біомедицині. Унікальною особливістю наночастинок є той факт, що їх хвильову позицію (довжину хвилі поглинання) можна регулювати, змінюючи форму, розмір, склад і оточуюче середовище відповідно до цілей застосування. У доповіді буде проведено огляд основних механізмів регуляції, доступних на даний час. Зокрема, розглянемо часто вживаний метод регуляції залежності хвильової позиції від матеріалів - золота, срібла, міді, алюмінію і сплаву золото-срібло при відносно однакових умовах і параметрах наночастинок. Буде згадано вплив еліптичної, пірамідальної, сферичної і циліндричної форми на хвильову позицію ЛППР. Також буде показано вплив наночастинок із різною площею і висотою однакової форми на резонансну позицію поглинання. Окрім того, буде продемонстровано менш вживані методи регуляції, такі як контрольована регуляції відстані між частинками в одному і двох вимірах. Показано, що хвильову позицію можно регулювати за рахунок зміни оточуючого середовища : товщини підкладинки, товщини шару на поверхні наночастинки. Нарешті, буде також згадано реальні приклади застосування в сенсориці і біомедицині.

Час проведення семінару 16:10

Семінар буде проводитись онлайн на платформі zoom.us.

Для отримання посилання необхідно зареєструватися заповнивши гугл-форму (якщо ви вже реєструвались на попередній семінар, посилання буде надіслано автоматично).
На вказану у google-формі пошту буде надіслано посилання на конференцію.
Також ви можете зазделегіть поставити питання доповідачу заповнити гугл-форму.

Досвід попередніх семінару показав необхідність поліпшити організацію проведення семінару, тому було вирішено не розміщувати одразу посилання на конференцію, а проводити попередню реєстрацію. Просимо вибачення за можливі незручності та в разі появи проблем звертайтесь до технічного організатора ст. викладача кафедри ПФ Беха Станіслава.

На нашому youtube каналі розміщено відео-запис семінару.