Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Зустріч зі стейкхолдерами з Інституту фізіології

Зустріч зі стейкхолдерами з Інституту фізіології

4 листопада 2022 року в Інституті фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України відбулась чергова розширена зустріч із стейкхолдерами.

Зустріч було присвячено оновленню освітніх програм зі спеціальності 105.  В обговоренні і дискусії взяли участь  від Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця: директор - академік НАНУ Веселовський М.С.,  заступник директора з наукової роботи проф. Лук'янець О.О., к.б.н. Пурнинь О.Е.; від кафедри ПФ - зав. каф. Монастирський Г.Є., гарант ОП бакалаврського рівня - доцент Іванова В.В.

Зокрема, обговорили зміни до наповнення освітньої програми в частині вибіркових дисциплін, які формують компетенції майбутніх професіоналів, які будуть працювати як дослідники фізики живих систем. Дійшли згоди у необхідності актуалізації освітніх потреб здобувачів, розширення можливостей набуття як практичних навичок у роботі з найсучаснішими приладами для біологічних та фізіологічних досліджень, так і у вивченні спеціальних методів і засобів комп'ютерного моделювання живих систем, статистичного аналізу в   біології. Так, в ОП з'являться нові дисципліни наукового і практичного спрямування:

  • Основи нанобіотехнологій
  • Наукові основи біосенсоріки
  • Аналітичні прилади в біології та медицині
  • Комп'ютерне моделювання в нейрофізіології
  • Оптичні методи дослідження живих систем
  • Статистичні методи в фізиці живих систем