Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Екскурсія студентів до інституту Патона

Екскурсія студентів до інституту Патона

У п’ятницю 28 жовтня 2022 р. на запрошення керівництва Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона для студентів та викладачів кафедри Прикладної фізики була  проведена екскурсія . Відповідальний за організацію екскурсії від кафедри – Долгошей В.Б. Екскурсію проводив завідуючий відділом зварювання пластмас Інституту електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України, д.т.н., проф. Юрженко Максим Володимирович.

Під час екскурсії студенти ознайомилися з історією розвитку інституту, його науковими досягненнями  та актуальними науковими проблемами, якими займається інститут. 

Одночасно студенти відвідали сучасну наукову лабораторію відділу зварювання пластмас , в якій познайомилися з надсучасним дослідницьким обладнанням: рентгенівським дифрактометром, деформаційною машиною, електронним мікроскопом. Особливий інтерес у студентів виник при ознайомлені із технологією 3D сканування та одночасним 3D друком, технологією вивчення властивостей матеріалів в умовах вакууму та в різних газових середовищах та технологією випробовування полімерних труб гідравлічним тиском в басейні.

Загалом екскурсія була пізнавальною, викликала жвавий інтерес, як у студентів, так і викладачів, а для кафедри Прикладної фізики – відкрила нові наукові контакти та можливості для співробітництва.

Також ви можете ознайомитись з фото звітом екскурсії.