Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Відбувся науковий семінар "Динамічні поперечні лазерні моди"

Відбувся науковий семінар "Динамічні поперечні лазерні моди"

10-го лютого 2022 року пройшов перший в цьому році науковий семінар кафедри ПФ за темою "Динамічні поперечні лазерні моди". Доповідач семінару кандидат фізико-математичних наук, ст. науковий співробітник Філії прикладної оптики Інституту фізики НАН України Япаров Володимир Володимирович ознайовим слухачів з особливостями створення просторово-часових структур у лазерній генерації та вплив на це числа Френеля. Розглянуті конкретні приклади, та зазначено аналогії створених оптичних структур з схожими структурами у інших розділах фізики та не тільки.

В семінарі взяли участь викладачі кафедри прикладної фізики та студенти. Під час обговорення виникла значна кількість питань які стосувались умов створення оптичних солітонів, їх можливості використання, термінологічні уточнення оптичних дефектів, роботи оптичних дефектів та перспектив наукових досліджень Філії прикладної оптики.

Відзначено багаторічну співпрацю кафедри прикладної фізики з МЦ "Інститут прикладної оптики" (зараз Філії прикладної оптики Інституту фізики НАН України).

Ті хто не зміг взяти участь у семінарі можуть ознайомитись з відео-записом на нашому youtube каналі.

 

Будемо раді бачити вас на наступних семінарах.