Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Науковий семінар "Динамічні поперечні лазерні моди"

Науковий семінар "Динамічні поперечні лазерні моди"

Шановні студенти, аспіранти та викладачі кафедри Приладної фізики, 10-го лютого 2022 року о 16:00, кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Філії прикладної оптики Інституту фізики НАН України Япаров Володимир Володимирович запрошує вас взяти участь у, першому у 2022 році, науковому семінарі за темою "Динамічні поперечні лазерні моди".

Семінар є частиною регулярного наукового семінару кафедри прикладної фізики КПІ ім. Ігоря Сікорського. Тематика семінару буде стасуватись прикладної оптики та має на меті висвітлити можливі подальші напрямки розвитоку наукової співпраці.

Анотація семінару: Завдяки наявності підсилюючого нелінійного середовища всередині лазера світ лазерних мод набагато різноманітніший, ніж світ мод порожнього резонатора, який в більшості випадків зводиться до добре відомих сімейств Лагер- або Ерміт-Гаусових мод. Просторово-часові структури лазерної генерації залежать від нелінійності середовища та конфігурації резонатора. У вузько апертурному лазері, який характеризується числом Френеля 1 ≤ NF ≤ 3, головну роль у формуванні просторово-часових структур відіграють граничні умови на апертурі. В такому випадку лазерні моди повторюють моди низького порядку порожнього резонатора. При збільшені числа Френеля збільшується вплив нелінійності середовища на формування структур, в той час, як зменшується вплив апертурних граничних умов. І при NF 100 структури поля стають незалежними від граничних умов. У випадку середньо апертурного резонатора (3 NF 10) лазер може випромінювати пучок з обертовими кластерами сильно зв’язаних оптичних вихорів. Широко апертурний лазер (NF 10) в бістабільному режимі дозволяє збуджувати просторові лазерні солітони з фазовими та/або поляризаційними топологічними дефектами.
На цій зустрічі будуть розглянуті динамічні лазерні моди середньо апертурного лазера. Також будуть показані просторові лазерні солітони широко апертурного бістабільного по інтенсивності лазера.

Час проведення семінару 16:00.

Семінар буде проводитись онлайн на платформі zoom.us.
Для отримання посилання необхідно зареєструватися заповнивши гугл-форму (якщо ви вже реєструвались на попередній семінар, посилання буде надіслано автоматично).
На вказану у google-формі пошту буде надіслано посилання на конференцію.
Також ви можете зазделегіть поставити питання доповідачу заповнити гугл-форму.

Досвід попередніх семінару показав необхідність поліпшити організацію проведення семінару, тому було вирішено не розміщувати одразу посилання на конференцію, а проводити попередню реєстрацію. Просимо вибачення за можливі незручності та в разі появи проблем звертайтесь до технічного організатора ст. викладача кафедри ПФ Беха Станіслава.

На нашому youtube каналі буде розміщено запис семінару.