23.04.16 NASA SpaceApps
Надіслано: stasbeh March 29 2016 20:17:05

23 квітня 2016 року в Києві та Україні вперше відбудеться щорічний 48 годинний глобальний хакатон NASA SpaceApps Challenge.

2 квітня 2016 року відбудеться тренувальний сбір хакатону “Т-3 BootCamp” з метою занурення учасників в атмосферу досліджень, организації команд, підготовку до розвязку завдань.


Повний текст новини

nasa-spaceapps-kyiv.jpg

23 квітня 2016 року в Києві та Україні вперше відбудеться щорічний 48 годинний глобальний хакатон NASA SpaceApps Challenge.

2 квітня 2016 року відбудеться тренувальний сбір хакатону “Т-3 BootCamp” з метою занурення учасників в атмосферу досліджень, организації команд, підготовку до розвязку завдань.

 

Мета

Світу потрібні нові ідеї. Проект хоче зібрати разом і об"єднати зусилля ентузіастів і інноваторів для вирішення практичних завдань які стоять перед людством в галузі дослідження космосу і Землі. Нам потрібне українське космічне співтовариство для просування країни як повноправною космічної держави з великим інноваційним потенціалом.

Організатори

Хакатон організований і проводиться з ініціативи та за інформаційної підтримки NASA Incubator innovation program - відкритої програми Національного Агенства США з Аеронавтиці і дослідженню космічного простору. В Україні подія організована ентузіастами за підтримки співорганізаторів та спонсорів.

Історія

NASA SpaceApps Challenge проводиться з 2012 року. У 2015 році в Хакатони взяло участь майже 14 тисяч учасників з 133 міст планети, для вирішення завдань підготовлених фахівцями NASA учасники створили 950 проектів. У 2016 році заявилося 160 міст-учасників включно з містом Києвом і Коровоград.

Правила

Приєднатися до хакатону можуть всі бажаючі. Головне - бажання змінити наш світ на краще, мислити креативно, бути цілеспрямованим і мати бажання провести вікенд в роботі над вирішенням глобальних завдань і, звичайно, бути позитивно налаштованим.

Проект збере разом інженерів, студентів, розробників, дизайнерів, підприємців, фахівців з робототехніки, аналітиків по обробці великих даних. Умови Хакатона не пред"являють жодних спеціальних вимог до учасників. Більш того, можливо віртуально брати участь в будь-яких з обраних проектів.

Команди будуть працювати над проектами в рамках тематик і конкретних завдань, які NASA опублікує рівно за місяць до початку заходу, а саме 22 березня 2016 р . Самі завдання спрямовані на вирішення реальних завдань над якими працюють фахівці космічних агентств. Результатами робіт команд будуть працюючі прототипи.

Результати роботи оцінить журі #spaceapps_kiev, визначивши кращі три проекти по всім тематикам. Два проекти будуть номіновані на міжнародний рівень. Після завершення Хакатона протягом трьох тижнів глобальним журі за участю експертів NASA також будуть визначені кращі проекти по спеціальним категоріям.

Теми проектів в 2016 році будуть охоплювати наступні області досліджень:

Всі бажаючі взяти участь повинні будуть зареєструвати себе і свої команди на сайті https://2016.spaceappschallenge.org після 22 березня.

2-го квітня буде проведено підготовчий захід "T-3 BootCamp" - тренувальний збір для всіх бажаючих брати участь в Хакатони на якому розповідати про подію, вчені та відомі діячі космічної галузі України, також вони розкажуть про свої дослідження, буде обговорено завдання і організовано учасників в команди, та сплановані підготовчі роботи. Реєстрація на "T-3 BootCamp" буде відкрита через сторінку в facebook c 14 березня.

Участь в T-3 BootCamp 2-го квітня і Хакатони NASA SapceApps Kiev 23-24 квітня БЕЗКОШТОВНЕ.

 

Авторитетне журі та ментори

Леонід Каденюк - перший космонавт незалежної України, льотчик-випробувач, Генерал-Майор ВПС України, Герой Українии, кандидат технічних наук

Клим Чурюмов - астроном, першовідкривач комети Чурюмова-Герасименко, Член-кореспондент Національної академії наук України

Анатолій Відьмаченко - вчений-фізик, доктор фізико-математичних наук, професор, Академік академії наук вищої школи України

 

Місце проведення

Коворкінг HUB 4.0 на Подолі, пров. Ярославський 1/3, Київ, Україна,

Комфортна і вільна атмосфера, швидкий інтернет, достатня кількість місць, щоб розмістити всіх учасників, кухня, душ.

 

Контакти та організатори

spaceapps@ukr.net Андрій Бегунов

за підтримки співорганізаторів:

IoT Hub Kiev - лабораторія-акселератор Інтернету речей, створена, щоб допомогти стартапам "розумних пристроїв" залучити інвестиції, створити нові продукти і вивести їх на західний ринок.

HUB4.0 - це інноваційний і освітній центри, вільний простір і коворкінг, бізнес-інкубатор і конференц-зона.

Слідкуйте за новинами в Твіттер і приєднуйтесь до сторінки #SpaceApps_Kiev в facebook, Twitter @spaceappskiev



https://2016.spaceappschallenge.org/

http://spaceappskiev.wix.com/spaceapps

Хештеги #spaceapps, #spaceapps_kiev

PS: NASA зобов"язане публікувати більшість результатів досліджень в публічному доступі, більш того, для розробників вільно доступні API для доступу до найрізноманітніших даними, детальна інформація знаходиться на NASA Data Portal