Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Новини

Вступ до спеціальності - залік

Вступ до спеціальності - залік

Добігає кінця осінній семестр 2016-17 навчального року і це означає завершення лекцій курсу Вступ до спеціальності та перший залік для студентів першого курсу спеціальності Прикладна фізика та наноматеріали.

У розділі Фотогалереї ви можете перелянути фото звіт того як проходив залік, у розділі методичних матеріалів презентації лекцій, а у розділі Відео-лекції поповнюються відповідні посилання на лекції у youtube-каналі кафедри.

Кожну п'ятницю протягом семестру викладачі та науковці проводили лекції у яких висвітлювали різні розділи та напрямки розвитку сучасної фізики.Кожен з цих напрямків може стати у майбутньому профессійним інтересом ще не так давно школярів, а зараз вже студентів КПІ, тому наприкінці семестру для заліку студенти групи ФФ-61 мали підготувати оглядову доповідь по темі яка їх зацікавила після прослуховування лекцій вступу до спеціальності. Залік приймали завідувач кафедри ПФ Воронов С.О. та перший заступник Іванова В.В.

   

Під час заліку майбутні науковці отримали (для багатьох) перший досвід наукової доповіді - крім реферату вони мали підготовати усну доповідь на 5 хвилин (і за регламентом слідкували) з презентацією.

Обрані теми інколи значно перетинались з темами лекцій які вони чули протягом семестру, а інколи ні. Це були: розумні матеріали, сучасні проблеми дослідження та освоєння космічного простору, атомно-силова мікроскопія, альтернатівні джерела енергії, голографія, матеріали з ефектом пам'яті форми, чорні діри, лазери, оптичні елементи - лінзи, надпровідність, методи визначення швидкості світла, тепловізори та застосування інфрачервоного випромінювання та навіть ідеї надсвітлового руху за допомогою теорії Алькуб'єррі. В доповідях висвітлили історію винайдення та дослідження обраних явищ, еффектів та розділів фізики і намагались описали сучасний стан проблематики галузі. Не у всіх це вийшло однаково гарно, але всі показали бажання та здібності до самостійної роботи.

Було видно що хлопці та дівчата дійсно є зацікавлені і не тільки у власній темі, а головне відкриті до нового, до знання.

Бажаємо подальшого професійного розвитку.

Повний фото звіт можна знайти у Фотогалереї - "Введення в спеціальність - ФФ-61"