Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Автоматизація процесу обробки даних швидкісної рентгенівської зйомки

Дипломна робота на тему: Автоматизація процесу обробки даних швидкісної рентгенівської зйомки

виконав: студент 4-го курсу групи ФФ01 Кошель Сергій Олександрович

керівник: д.ф.-м.н., проф. Подрезов Юрій Миколайович

рецензент: к. ф.-м. н. Бурдін В.В.



Дипломна робота на тему: Автоматизація процесу обробки даних швидкісної рентгенівської зйомки

виконав: студент 4-го курсу групи ФФ01 Кошель Сергій Олександрович

керівник: д.ф.-м.н., проф. Подрезов Юрій Миколайович

рецензент: к. ф.-м. н. Бурдін В.В.

 

РЕФЕРАТ

  1. Об’єм даної роботи складає 39 сторінок, сюди входять : вступ, 4 розділи, що складаються з 10 ілюстрацій та 10 таблиць, висновки, 28 літературних джерел
  2. Мета роботи: Метою роботи автоматизація процесу обробки даних швидкісної рентгенівської зйомки.
  3. Методи та установки для дослідження: апроксимація функцією Гауса згідно алгоритму root, установка швидкісного аналізу фазових перетворень в реальному часі з використанням позиційно-чутливого детектору.
  4. Можливість використання отриманих результатів: отриманий програмний продукт дозволяє отримувати результати обробки даних швидкісної рентгенівської зйомки безпосередньо під час експерименту та наводити їх у зручному графічному вигляді.
  5. Ключові слова: швидкісна рентгенівська зйомка, позиційно-чутливий детектор, функція Гауса.

ВСТУП

Існує багато способів впливу на структурний стан сталей і сплавів, які дозволили істотно підвищити міцність, надійність і інші експлуатаційні характеристики матеріалів. Широке розповсюдження має електротермічна обробка. Застосування безперервного електронагріву не тільки значно скорочує час обробки, але і дозволяє формувати в металі такі структурні стани, які часто не можна отримати при використанні традиційних методів термообробки. Пояснюється це тим, що від умов нагріву і передусім від швидкості і температури нагріву змінюються умови фазових і структурних змін. Тому більш глибоке знання закономірностей механізму і кінетики фазових перетворень в умовах неперервного нагріву або охолодження дозволить свідомо управляти цими процесами.

Але виникає питання ефективної обробки даних досліджень. Адже для більш глибокого усвідомлення процесів в умовах неперервного нагріву чи охолодження необхідний новий рівень в якості проведення експерименту. Очевидно, що разом з складністю та високою точністю дослідів постає питання сучасного підходу до обробки даних с залучення ЕОМ. Саме застосування комп’ютерних технологій відкриває величезні перспективи для розвитку автоматизації обробки даних таких складних процесів як швидкісна рентгенівська зйомка.   

stasbeh March 15 2015 2436 прочитання Друк