Ой, сталась помилка! А де ж JavaScript? Схоже, що Ваш переглядач не підтримує технологію JavaScript або її вимкнено. Будь ласка, увімкніть JavaScript для коректного відображення цього сайту, або використайте іншого переглядача інтернет сторінок, який має підтримку JavaScript.

Статті

Відгук на освітню програму Прикладна фізика Полещук М.М.

Розміщенно відгук Полещука Михайло Михайловича на освітню програму бакалавра "Прикладна фізика" отриманий під час громадського обговорення проектів освітніх програм у 2020 році.

Розміщенно відгук Полещука Михайло Михайловича на освітню програму бакалавра "Прикладна фізика" отриманий під час громадського обговорення проектів освітніх програм у 2020 році.

Перелік всіх відгуків, пропозицій розміщено на сторінці Пропозиції щодо освітньої програми прикладної фізики 2020.

Дата: 13.08.2020 21:21:48
ПІБ: Полещук Михайло Михайлович
Посада, місце роботи: студент кафедри
Рівень: бакалавр
Зміст відгуку\пропозицій\зауважень\побажань:
Освітня програма передбачає вивчення багатьох дисциплін прикладної фізики, які в основному стосуються матеріалознавства та електроніки. Матеріал поступово знайомить студента з необхідними для роботі у галузі дисциплінами. Більшість предметів викладаються в повному обсязі, але хотілося б мати більше часу на такі важливі дисципліни як квантова механіка, атомна фізика. Курс теоретичної фізики є не дуже глибоким. Відчувається брак часу на вивчення квантової механіки(хотілося б 2 семестри замість одного). Було б добре розглянути, хоча б поверхово, квантову теорію поля.
Курсом гуманітарних дисциплін потребує покращення організації. Хотілося б бачити більше можливостей для вибору. Також було б добре бачити більш широку інформацію про наявні курси, щоб робити більш осмислений вибір, в ідеалі з відгуками студентів, що пройшли його.
Математичні курси, натомість, сподобалися. Особливо хочеться відмітити курси “Векторний і тензорний аналіз” та “ Теорія функції комплексної змінної”. Хоча після першого було б логічно додати курс основ ЗТВ, адже знання тензорного аналізу - гарне підгрунтя для його вивчення(більшість курсів і книжок з ЗТВ починаються якраз відомостями з ТА). Стосовно ТФКЗ скажу, що викладається багато корисних для фізиків речей. Особисто я, часто повертаюся до відомостей з нього. Це в основному заслуга Наказного П .О. - його лекції дуже структуровані та зрозумілі.
Курс загальної фізики є в цілому гарним. Лекції з оптики та електрики веде Парновський. Він часто розповідає зі свого досвіду, з історії різні прикладні речі по темі, про які я навіть не здогадувався і це великий плюс. Курси Монастирського(коливання і хвилі, стохастичні процеси) теж наповнені різними прикладними задачами.
Програмуванню якому приділяється досить багато часу і в основному навчання є ефективним а знання корисними. Часу на вивчення іноземної мови відводиться достатньо.
Загалом можу сказати, що цю навчальну програму варто обирати якщо цікавишся матеріалознавством, нанотехнологіями, квантовою електронікою. Ця програма - добра підготовча база для майбутніх науковців. Більшість дисциплін будуть корисні. В кінці випускник має достатній для бакалавра рівень знань і може навчатися далі, або працювати.

stasbeh December 06 2020 435 прочитання Друк